23948sdkhjf

Avmattning för marknaden på rostfritt stål

Inför 2015 bjuder efterfrågan på rostfritt stål på märkbar avmattning, skriver Damstahl i sin marknadsrapport för december månad.
”Europeiska marknaden för rostfritt stål är dämpad, i bästa fall”, sammanfattar Damstahl avslutningen på 2014. Enligt rapporten har efterfrågan minskat något hos slutförbrukarna och kraftigt hos grossisterna. De vill inte ta emot något nytt material i år och väntar så länge som möjligt med orderläggning för 2015, ”med ett fast öga på den fortsatta prisutvecklingen för nickel”, skriver Damstahl. Enligt rapporten arbetar de i ett "ur- hand-i-mun-läge" och placerar sina mestadels små beställningar hos servicecenter snarare än vid verken.

Osäkert 2015
Damstahl vänder även blickarna mot Sverige och det kommande året. 2014 beskrivs som ett nedslående år för rostfritt stålindustrin, då marknaden minskade. Utsikterna för 2015 ser inte heller lovande ut. ”Det finns inga omedelbara tecken på att marknaden förbättras”, spår Damstahl.

En positiv aspekt var dock ökningen av legeringstillägg under mars-oktober vilket hjälpte upp grossisternas lönsamhet. Avslutningen av året, Nov/Dec, påverkas i hög grad av fallande legeringstillägg, menar Damstahl.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062