23948sdkhjf

Northland: "Betydande framsteg"

Framsteg har gjorts i diskussionerna mellan en grupp investerare och Northlands större fordringsägare. Nu ger styrelsen instruktioner om fortsatt arbete med en omstrukturering.
Som Metal-Supply skrivit om tidigare har en grupp svenska investerare ”med industriell kompetens” presenterat ett bud på bolaget.

Nu verkar det som att parterna har närmat sig varandra ytterligare. ”Under ett styrelsemöte som hölls den 27 november 2014 drog styrelsen slutsatsen att betydande framsteg gjorts i diskussionerna och förhandlingarna mellan investerarna och de större fordringsägarna”, skriver Northland i ett pressmeddelande.

Styrelsen har därför instruerat bolagets ledning att fortsätta arbetet med en omstrukturering. Den tilltänka omstruktureringen kommer innebära en väldigt komplex implementering och kräva godkännande av obligationsägare, andra fordringsägare och bolagets aktieägare.

”Jag är nöjd att se de framsteg som görs i diskussionerna mellan investerarna och fordringsägare. När ett avtal uppnåtts kommer detta att utgöra en viktig del i att säkra ny finansiering för framtida drift,” kommenterar styrelseordförande, Olav Fjell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094