23948sdkhjf

Polsk tågtillverkare tar sikte på svenska marknaden

Pesa, polsk tågtillverkare, ställde nyligen ut på Persontrafik 2014. Där avslöjade företaget, med stor del svenskt stål i sina produkter, att man hoppas på att etablera sig ännu starkare i Sverige.
– Vi är en uppskattad kund på den svenska stålmarknaden, svenskt stål står för en betydande del av materialet i våra produkter. Nu vill vi gärna också bli en lika uppskattad leverantör av spårbundna fordon till de svenska och skandinaviska tågoperatörerna, säger Anna Zawiślak-Koczorowska, företagets PR-Chef, i en intervju med persontrafik.se.

Företaget har uppmärksammades i Sverige redan under 2013, då man på Nordic rail i Jönköping nominerades till finalomgången av Swedish Steel Prize 2013. Men nu hoppas företaget att man på allvar ska etablera sig på svenska marknaden.

– Vi ser fram emot att komma in på den svenska marknaden inte minst därför att vår filosofi när det gäller design och tillverkning stämmer väl överens med de krav som ställs i hela Skandinavien, säger Anna Zawiślak-Koczorowska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062