23948sdkhjf

Förändringar i Sandviks koncernledning

Jim Nixon har utsetts till chef för Sandvik Venture och medlem av Sandviks koncernledning.
Han efterträder Tomas Nordahl, som lämnar Sandvik för ett uppdrag utanför bolaget. Detta enligt ett pressmeddelande från Sandvik.

Jim Nixon är för närvarande chef för Varel International Energy Services Inc, ett bolag inom den starkt växande energisektorn, som Sandvik förvärvade tidigare i år. Jim Nixon har lång erfarenhet av energisektorn också från ledande positioner i SDBS, som utgjorde en del av den globala teknikkoncernen Dresser Industries.

– Jim Nixon har en utomordentligt stark bakgrund som kommer Sandvik till stor nytta med tanke på vår strategiska inriktning med ökat fokus på att växa inom energisegmentet, säger Sandviks vd och koncernchef Olof Faxander.

Tomas Nordahl har arbetat i Sandviks koncernledning sedan 2011 och som chef för Sandvik Venture sedan 2012. Han lämnar Sandvik för en befattning som senior partner inom Boston Consulting Groups globala verksamhet.

– Jag önskar Tomas Nordahl lycka till i hans framtida karriär. Han har varit synnerligen instrumentell i vårt viktiga strategiarbete. Tomas Nordahl har även etablerat en stabil grund för Sandvik Venture, inte minst inom olja- och gasområdet, säger Olof Faxander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109