23948sdkhjf

Storvinst för Volvo – men nya besparingar att vänta

Volvo slog marknadens förväntningar över hela linjen när rapporten för det tredje kvartalet presenterades under fredagen. Samtidigt meddelar bolaget att ytterligare besparingar är att vänta.
Analytikernas förväntningar på AB Volvos delårsrapport för tredje kvartalet var lågt ställda. Så trots att rörelsevinsten sjönk till 2 250 miljoner kronor, att jämföra med 2 398 miljoner för samma period ifjol, var resultatet över förväntan.

Tilläggas är att kostnaderna för den pågående omstruktureringen är dessutom högre i år jämfört med 2013. Så räknas omstruktureringskostnader bort ökade faktiskt rörelseresultatet med 400 miljoner kronor.

Trots en positiv rapport är Volvoledningen inte nöjd med lönsamheten. I rapporten meddelades ytterligare ett sparpaket.

”Koncernens lönsamhet är inte på en tillfredsställande nivå och det är helt klart så att vi fortfarande har mycket hårt arbete framför oss", skriver vd Olof Persson i rapporten.

I det tidigare sparpaketet, som löper från 2013 till 2015, ska koncernen sänka kostnaderna med 6,5 miljarder. Nu vill man sänka kostnaderna med ytterligare 3,5 miljarder kronor före 2015 är slut.

”Vi har identifierat fler möjligheter att minska våra strukturella kostnader, och därför ökar vi omfattningen av vårt strategiska program med följande åtgärder: genomföra ytterligare kostnadssänkande åtgärder i Volvo CE, omorganisera Group Trucks Sales för att öka effektiviteten och sänka kostnaderna samt se över vad som är kärnverksamhet och icke-kärnverksamhet i vår IT-verksamhet”, berättar Olof Persson om åtgärderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094