23948sdkhjf

Birgersson: ”VBG Group står väl rustat”

Trots att tredje kvartalet innebar svagare utveckling för VBG groups fordonsrelaterade verksamheter, menar vd Anders Birgersson att koncernen skapat goda förutsättningar för tillväxt.
I koncernens delårsrapport framgår att omsättning ökade med 3,5 procent till 289,9 MSEK (280,0). Rörelseresultatet ökade till 80,2 MSEK (39,0) med marginalen 27,7 procent (13,9). Resultatet efter finansiella poster landade i sin tur på 78,8 MSEK (37,2), med vinstmarginalen 27,2 procent (13,3).

Trots att VBG Groups vd Anders Birgersson i rapporten beskriver tredje kvartalet som ”något osäkrare” och ”svajigt”, konstaterar han också att verkstadskoncernen blickar framåt med goda förutsättningar för tillväxt.

”Jag känner mig tillfreds med att koncernen, trots rådande marknadsförhållanden, ändå levererade ett stabilt resultat under tredje kvartalet. Vi har en mycket god finansiell ställning och samtliga våra divisioner har nu breddat sina produktprogram”, skriver Anders Birgersson.

Vidare räknar han med en fortsatt relativt svag marknad under resten av året. Men han bedömer ändå att marknaden för lastbilar och trailers kommer att återhämta sig. ”Även om det ser ut som att detta kommer att ske först en bit in på nästa år”, skriver han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063