23948sdkhjf

Automation Småland vill bilda kluster

Bromsa utflyttningen av industrijobb från Sverige. Det är målet för företagarna i nätverket Automation Småland och nu vill medlemmarna ta ytterligare steg i samarbetet.
Enligt jaffarer.se har 6000 arbetstillfällen försvunnit enbart från bygden kring Gnosjö när kunder valt att förlägga sin produktion i länder med billigare arbetskraft.

Det har nu gått två år sedan en grupp automationsföretag i Gnosjöregionen började närma sig varandra för att hitta en samarbetsform och hindra utflyttningen av jobb. Med stöd av näringsbolagen i regionen och bland annat Tillväxtverket kunde planerna verkställas, beskriver jaffarer.se. I dag har gruppen vuxit till cirka tjugofem företag som på olika sätt arbetar med automationslösningar och man strävar efter ett utökat samarbete.

Bland annat diskuterar företagen hur man ska kunna ta större ordrar tillsammans och i början av december arrangeras en konferens för att diskutera möjligheter och utmaningar framöver. Målet är att sprida information om automation bland potentiella kunder i regionen.

– Samarbetet har gått bättre än jag räknat med. Intresset växer och jag är övertygad om att detta blir något på längre sikt, målet är naturligtvis att stå på egna ben. Från nätverksfasen siktar vi nu på att bilda kluster med ett ännu mer utvecklat samarbete, för bygden här är det avgörande att vi lyckas, säger projektledaren för Automation Småland Hans Nilsson, till jaffarer.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079