23948sdkhjf

Försiktig optimism bland verkstadsföretagen

Nästan sex av tio verkstadsföretag i Sverige tror på ökade vinster i det egna företaget under de kommande tolv månaderna. Det visar rapporten Verkstadsbarometern från PwC.
Att nästan sex av tio verkstadsföretag tror på ökade vinster i det egna företaget är en ökning jämfört med i början av året, och även i jämförelse med samma period förra året. Dock är företagen i rapporten mer försiktiga i prognosen för branschen som helhet. Det visar årets andra upplaga av rapporten Verkstadsbarometern från PwC, som mäter nuläget bland landets största verkstadsföretag.

– Vi ser att intäkterna ökar, försäljningspriserna och kostnadsnivåerna är relativt stabila, kapacitetsutnyttjandet ökar och företagens vinster förväntas öka. Tolkningen är att marginalerna ökar kopplat till bättre effektivitet både i produktion och genom minskade kostnader internt. Vi ser allmänt att ökade vinster till stor del beror på större kostnadsfokus och effektiviseringar i branschen, säger Olof Enerbäck, ansvarig för verkstadssektorn inom PwC, i ett pressmeddelande.

I en intervju med Jönköpingsposten bekräftar Robert Petersson, vd för Fläkt Woods i Jönköping, tillverkare av fläktar, till viss del den bild som beskrivs i undersökningen.

– Den svenska marknaden ser bra ut medan det är lite kärvare på exportmarknaden, säger han till tidningen.

– Vi kanske inte kan säga högtryck men en försiktig optimism råder, fortsätter han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093