23948sdkhjf

Cybaero får inte exportera till Kina

Cybaero har fått avslag på sin ansökan om exporttillstånd till den kinesiska kunden Avic.
Det var i juli månad som Cybaero skrev ett ramavtal med Avic, gällande leverans av 70 helikoptersystem, varav minst 20 under de första tre åren och minst 50 system under de följande fem åren. CybAero ansökte om exporttillstånd från ISP (Inspektionen för Strategiska Produkter) den 8 september, och kompletterade sin ansökan den 30 september – med begäran om tillstånd för leverans av enbart de första 20 systemen under de närmaste två åren.

Men nu har Cybaero fått avslag av ISP. Inspektionen har bland annat frågor kring var de inledande 20 systemen ska tillverkas, skriver Cybaero i ett pressmeddelande.

Företaget för nu samtal med ISP och meddelar att man kommer att lämna in en ny ansökan.

– Vår ursprungliga ansökan om exporttillstånd avsåg samtliga 70 system. Men i kompletteringen som sändes in i september sökte vi enbart för de 20 första. Detta eftersom ISP endast kan ge tillstånd för maximalt två år i taget. Detta förfarande, med en initial exportansökan och sedan en kompletterande bedömer vi kan ha skapat en otydlighet som medfört att ISP inte beviljat tillstånd, säger Mikael Hult, vd CybAero.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109