23948sdkhjf

Motala Train tvingas till rekonstruktion

Motala Train har problem. I dag lämnade styrelsen in en ansökan om företagsrekonstruktion till Linköpings Tingsrätt.
I ett pressmeddelande från tågtillverkarens ägare Aqilles Invest pekar man på att bolaget under en längre tid haft problem med ett större flerårigt kundprojekt. Projektet har både blivit försenat och ”väsentligt överskridit sin kostnadsbudget”, skriver ägarna.

Bolaget har inte kunnat betala sina underleverantörer i tid. Styrelsen har därför gjort bedömningen att företaget behöver genomgå en rekonstruktion för att överleva.

– Vi beklagar djupt den uppkomna situationen eftersom det drabbar ett stort antal leverantörer, som vi haft ett gott samarbete med under flera år, säger Anders Holm, tf vd för Motala Train.

Trots de ekonomiska problemen under 2013-14, anser styrelsen att bolaget i grunden har en bra verksamhet med många kunniga medarbetare samt effektiva verkstäder i både Motala och Västerås.

– Vi ser nu över vår organisation och våra kostnader för att anpassa oss till 2015 års intäkter och förutsättningar. Det innebär en del jobbiga, men nödvändiga, beslut för att säkerställa att vi är konkurrenskraftiga under många år framåt, avslutar Anders Holm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094