23948sdkhjf

Volito Automation expanderar

Med gruppens sjätte hydraulikföretag, det nybildade norska Hyd Partner, fortsätter Volito Automation sin nordiska expansion.
I ett pressmeddelande beskriver Volito Automation AB hur man har som målsättning att bli marknadsledande inom hydraulik i Norden. Genom starten av Hyd Partner är gruppen nu representerad i Sverige, Finland och Norge. Lanseringen av Hyd Partner följer en modell som prövats i Sverige med bra resultat, skriver företaget.

– Etableringen av Hyd Partner följer den plan vi har haft sedan starten av Volito Automation. Vi delar ägarskap och verksamhetsidé med företagens grundare, ett betydande skäl till våra framgångar, och själva grunden till vår gemensamma motivation, säger Thomas Larsson, vd för Volito Automation.

Volito Automation startar norska Hyd Partner tillsammans med Bent Hildre och Thor-Erik Varsla. Båda kommer från Danfoss i Norge, och har kunskap och erfarenhet inom hydraulik för offshore-verksamhet.

– Den norska hydraulikmarknaden består till 85 procent av uppdrag för marine/offshore relaterad verksamhet, säger Thomas Larsson och fortsätter:

– Det norska kunnandet är högt värderat världen över, och stora delar av marknaden är exportuppdrag. För Volito Automation innebär det stora tillväxtmöjligheter och samtidigt en breddning av vår kompetens, en styrka för gruppen som helhet.

Sedan i augusti finns Hyd Partner på plats med kontor, verkstad, lager och servicemöjligheter. Inledningsvis har företaget tecknat samarbetsavtal med strategiska partners, samt inlett marknadsbearbetning och rekrytering.

– Vi planerar att anställa ytterligare 4–5 personer före årsskiftet. Vår målsättning är att Hyd Partner ska vara en aktör bland de 5 största inom hydraulik i Norge när vi når 2017, avslutar Thomas Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11