23948sdkhjf

SSAB säljer av affärer

SSAB har i samband med Ruukki-fusionen kommit överens om att sälja vissa affärer av konkurrensskäl.
– Det vi har sagt är att vi ska sälja de affärer som vi kommit överens om med EU om att vi ska sälja för att få igenom affären, och det kommer vi att göra, säger bolagets vd Martin Lindqvist till SIX News.

Martin Lindqvist nämner också Ruukki Construction som en framtida potentiell säljkandidat.

– I framtiden finns det potential att sälja, för vi är ett fokuserat stålföretag. Det betyder att det finns vissa tillgångar som inte sitter lika bra med kärnan. Men nu är de en del av SSAB och vi har inte fattat några sådana beslut, vi har inte börjat några sådana processer, betonar Martin Lindqvist.

– Potentiellt så finns det dock tillgångar som inte är livsnödvändiga för vår strategi, och där skulle man kunna använda Ruukki Construction som ett exempel.

De enheter som SSAB bestämt att sälja har en omsättning som understiger fyra procent av SSAB:s omsättning.

– När vi säljer dem är det maximalt fyra procent av SSAB:s omsättning, sedan är frågan kommer vi tappa all den omsättningen eller inte, säger Martin Lindqvist.

Martin Lindqvist säger till SIX News att säljprocessen pågår, men han vill inte gå in närmare på vilka köparna är.

Enligt Six news är de företag som SSAB gått med på att sälja SSC Halmstad, SSC Naantali, Tibnor OY, den 50-procentiga ägarandelen i Norsk Stål AS och Norsk Stål Tynnplater samt Plannja OY.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11