23948sdkhjf

Haldex klara med tysk omstrukturering

Under 2013 annonserade Haldex en global omstrukturering. Nu har tyska förhandlingarna avslutats och det står klart hur samtliga anläggningar berörs.
Förhandlingarna med de tyska fackförbunden inleddes föregående sommar och har nu avslutats. Efter omstruktureringen kommer luftfjädringsprodukter samt bromssystemet EBS fortsätta att tillverkas vid anläggningen i Heidelberg medan övrig produktion succesivt reduceras under 2015, varav en betydande del flyttas till Ungern. Det rapporterar Haldex i ett pressmeddelande.

Efter omstruktureringen kommer anläggningen i Heidelberg att ha cirka 100 medarbetare.

– Det är glädjande att de tyska förhandlingarna har avslutats så att vi kan genomföra den sista fasen av omstruktureringsprogrammet. Den kvarvarande verksamheten i Heidelberg bygger på den kärnkompetens som finns kring luftfjärdringsprodukter vilket kommer att resultera i en effektiv och fokuserad enhet som kommer att bidra positivt till Haldex under kommande år, säger Bo Annvik, VD och Koncernchef för Haldex.

Haldex globala program innefattar konsolidering av centrala processer och funktioner, optimering av försäljnings- och administrationskostnader, förändringar av den europeiska produktionsstrukturen, produktrationaliseringar samt prövning av värden på relaterade anläggningstillgångar. Programmet kommer löpa till och med 2015 och inkluderar globala personalnedskärningar om ca 200 medarbetare, samt andra minskningar av rörelsekostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078