23948sdkhjf

Ljus framtid för Ruukki i Anderslöv

Genom specialisering har Ruukki i Anderslöv stärkts och fabriken står stark i bolagets hierarki trots kommande nedskärningar. Det beskedet gav Marko Somerma, högste chef för Ruukki Constructions, under tisdagens besök vid Anderslöv.
Det är trelleborgsallehanda.se som rapporterar om att Marko Somerma, högste chef för Ruukki Constructions, gav goda besked till de Anderslövs- anställda när han besökte produktionen under tisdagen.

Enligt trelleborgsallehanda.se kommer bolaget inom en treårsperiod att genomföra neddragningar på cirka 900 personer. Men ingen i Anderslöv kommer att drabbas. Detta mycket beroende på att produktionen i Anderslöv, efter den förra stora personalnedskärningen 2010, har specialiserats. Därmed har fabrikens position stärkts inom bolaget.

– Vi eftersträvar att ha olika kompetenser i våra produktioner, så att alla blir lite unika. Vår produktion här i Anderslöv är en av dem som är mest unik. Personalen här är väldigt kompetent och de är flexibla, säger Marko Somerma, i en kommentar till tidningen.

Bolaget har nu en satsning på att långsiktigt växa, framförallt i Östeuropa. Där ser de stora möjligheter. Och produktionen i Anderslöv blir viktig i satsningen.

– Utvecklingen med att vi specialiserat oss har blivit väldigt bra för Anderslövs del, konstaterar Miki Simic, platschef i Anderslöv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078