23948sdkhjf

Nytt mätrum stärker EBP

En investering i ett komplett mätrum ska ge EBP i Olofström fler möjligheter på nybilsmarknaden.
På drygt ett och ett halvt år har EBP i Olofström ökat omsättningen med 50 miljoner kronor och anställt ytterligare 35 personer, skriver bltsydostran.se.

Och för att satsa ytterligare har företaget nu investerat i en ny mätmaskin från Hexagon. Investeringen inbegriper både ombyggnad av lokal, maskin och utbildning av personal.

– Vi kan nu mäta en helsida på en bil utan problem och det är ett flexibelt system, säger Nils Conradsson, kvalitetschef på EBP, till bltsydostran.se.

Med den nya maskinen behöver EBP inte längre kontrollera för hand att de pressade detaljerna uppfyller kundernas önskemål. Den förenklade mätprocessen innebär att företaget kan satsa ytterligare på att ta hem serieproduktioner från sina kunder.

– Det här är en strategisk investering som visar på en tilltro från ägarna att investera inför framtiden. Vi har inte tidigare haft behovet, men i takt med att projekten ökar behöver vi effektivisera mätningen. Det är också en förutsättning för serieproduktion, säger vd Ulrica Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08