23948sdkhjf

Momento i världsunik miljösatsning

Stor miljösatsning gör Momento i Flen först i världen med krafthylsor som har en ytbeläggning utan tungmetaller.
AB Momento i Flen är sedan 1951 tillverkare av krafthylsor för maskinell skruv- och mutterdragning. Den traditionella processen för ytbeläggning av krafthylsor har inneburit användning av tungmetaller. Nackdelarna för miljön, förväntade framtida regelkrav, en ökad miljömedvetenhet hos många kunder samt Momentos egna miljömål, ledde för ett par år sedan till en satsning på att utveckla en ny ytbehandlingsprocess och en ytbeläggning helt utan tungmetaller.

Efter ett intensivt utvecklings- och testarbete lanserar Momento nu i september krafthylsor som har en ytbeläggning utan tungmetaller, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Momento, som sedan tidigare är miljöcertifierade enlig ISO 14001, är därmed den första tillverkaren i världen av krafthylsor, som har lyckats att fasa ut tungetaller ur ytbehandlingsprocessen.

Företagets VD Torbjörn Palmberg berättar att mottagandet hos distributörer runt om i världen varit mycket positivt. Även hos viktiga kundgrupper har lanseringen mötts av positiva reaktioner.

– Engagemanget för miljön blir allt större och det märks också hos våra kunder runt om i världen. Som världsledande på krafthylsor vill vi gå i bräschen och även vara ledande i utvecklingen av en mer miljövänlig ytbeläggning, säger Torbjörn Palmberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093