23948sdkhjf

Dannemora Mineral inför tillfällig produktionsplan

Med hjälp av åtgärderna ska bolaget klara likviditeten under rekonstruktionsperioden.
Dannemora Mineral är i behov av en bryggfinansiering under senare delen av den förlängda rekonstruktionsperioden, 13 augusti-13 november, för att klara likviditeten under hela perioden. Mot bakgrund av detta kommer verksamheten att bedrivas enligt en temporär produktionsplan som möjliggör att bolagets finansieringsbehov under den återstående rekonstruktionsperioden täcks av egengenererade medel.

Produktionen stoppas
Den temporära produktionsplanen innebär att de normala aktiviteterna med att borra och anlägga tunnlar för framtida brytning upphör från och med måndag 15 september 2014.
Eftersom dessa är framåtriktade åtgärder påverkas inte bolagets förmåga att producera och leverera järnmalm under rekonstruktionsperioden och därmed är leveransförmågan till kunderna oförändrad.

Förbättrade ekonomiska utsikter
Under sommaren har bolaget arbetat fram en ny affärsplan och investeringsmodell, som visar att planerade investeringar medför en klar förbättring av de finansiella nyckeltalen.

Lönsamheten är beroende av utvecklingen av världsmarknadspriset på järnmalm samt att produktionen håller konkurrenskraftiga kostnadsnivåer. Bolaget bedömer att de produktionsnivåer som uppnås i enlighet med den nya affärsplanen och investeringsmodellen kan ske till mycket konkurrenskraftiga kostnadsnivåer och därmed generera en god lönsamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125