23948sdkhjf

Atlas Copco högt rankad inom hållbarhet

Dow Jones hållbarhetsindex listar återigen Atlas Copco som ett av de främsta bolagen inom hållbarhet i sin bransch.
Atlas Copco rankades återigen bland de främsta företagen i sin industri i det prestigefyllda Dow Jones hållbarhetsindex för 2014/2015. Indexet listar världens ledande hållbarhetsfokuserade företag.

- Det är glädjande att detta respekterade index återigen har valt att inkludera Atlas Copco, säger Mala Chakraborti, Atlas Copcos chef för ansvarsfullt företagande, i ett pressmeddelande. Det är resultatet av vårt fortsatta hårda arbete för hållbar produktivitet.

Atlas Copco var bland de bästa i tillverkningsindustrin och utmärkte sig speciellt väl i kategorierna miljöpolicy/management system, miljörapportering, och risk- och krishantering.

Dow Jones hållbarhetsindex
DJSI World-indexet granskar cirka 2 500 börsnoterade företag världen över, och endast 10% av dessa inkluderas i indexet. Indexet hjälper till att identifiera och mäta företagen som representerar en attraktiv investeringsmöjlighet genom att demonstrera en förmåga att handskas med hållbarhetsfrågor. Företagen analyserades också på områden som klimatstrategi, arbetsförhållanden, hälsa och säkerhet samt strategi för tillväxtmarknader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078