23948sdkhjf

ÅF vinner det prestigefyllda Svenska Ljuspriset

Priset får det för sitt projekt med att ljussätta Kungliga biblioteket.
ÅF har tilldelats Svenska Ljustproset för sitt arbete med att ljussätta KB Annexet i Kungliga biblioteket. Enligt juryns motivering var det samspelet mellan dagsljus, ljussättning och djärv färgsättning som ligger bakom utmärkelsen. Det som ytterligare imponerade var projektteamets förmåga att förvandla en grå, mörk och trist lokaltill en ljus och inspirerande studiemiljö på ett sätt som visar på mycket stor kunskap och innovationsförmåga inom yrkesområdet.

- Projektet har varit en stor och spännande utmaning för oss, berättar Isabel Villar,
uppdragsansvarig ljusdesigner, i ett pressmeddelande. Vårt mål var att skapa en ljusdesign som gör att alla utrymmen på de tre underjordiska våningarna nyttjas, trots att stora områden saknade dagsljus. Om du besöker Annexet idag kan du se att människor sitter i alla skrymslen och vrår på de tre våningarna vilket verkligen glädjer mig.

KB Annexet
Huvudbyggnaden av Kungliga biblioteket i Stockholm är från 1877. Den underjordiska del som kallas för “KB Annexet” byggdes under sent 1990-tal och har renoverats under 2012-13. Annexet består av tre underjordiska våningar med en enda dagsljuslanternin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093