23948sdkhjf

Ytterligare stororder till ABB

ABB har tagit hem order värd 103 miljoner dollar.
ABB har tagit hem en order värd 103 miljoner dollar gällande leverans och installation av elektriska system och motorer i en modern järnmalmsgruva i Carajásbergen i norra Brasilien. Beställningen kommer från det brasilianska gruvföretaget Vale och ingår i en större kapacitetsutbyggnad av gruvan S11D.

- Jag är stolt över att den goda relationen mellan ABB och Vale sedan mer än tio år kulminerar i detta pionjärprojekt som sätter ny standard för produktivitet, hållbarhet och säkerhet, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation, i ett pressmeddelande. Det tvärdivisionella samarbetet i projektet möjliggör en väl integrerad kraft- och automationslösning, en viktig differentieringsfaktor för ABB.

Ordern följer på ett tidigare kontrakt värt 140 miljoner dollar i S11D-projektets första fas där ABB:s uppdrag var att leverera och installera automation och elektrisk utrustning i processanläggningen som separerar järnmalmen från schaktmassorna. I denna nästa fas ska ABB utöka elektrifieringen till att omfatta system för schaktmaskiner, pålastningsmaskiner och bandtransportörerna i själva gruvan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.066