23948sdkhjf

ABB och BYD samarbetar för nya energilagringslösningar

Alliansen mellan BYD och ABB förväntas ge nya lösningar för världens energilagringsbehov.
ABB och BYD, Kinas ledande energilagringsföretag och pionjär inom elfordon, har inlett ett strategiskt samarbete för att gemensamt utveckla nya lösningar för energilagring.

ABB:s ledande produkter och teknik för energilagring för elnät, laddning av elbilar och integrerade marina system i kombination med BYD:s kunskap inom batteriteknik kan ge nya lösningar för världens energilagringsbehov.

- Vi är glada att kunna bygga vidare på våra gemensamma framgångar och bredda vårt utmärkta samarbete med BYD. Detta nästa steg för två ledande företag med starkt kompletterande expertis och marknadsnärvaro inom energilagring närmare varandra, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB, i ett pressmeddelande. Med detta nästa steg i vårt framgångsrika partnersamarbete lever vi upp till vårt löfte ”Power and productivity for a better world” inom energi, industri, transport och infrastruktur.

Utveckling snabbas upp
Det nya samarbetet kommer att påskynda utvecklingen av nya lösningar för elbilsladdning, förnybara energislag samt energilagring i både on- och off grid-system, såväl som batteri- och energilagringslösningar i det snabbväxande marina segmentet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109