23948sdkhjf

Färre underleverantörer ser ljust på framtiden

Den tidigare positiva synen på konjunkturutvecklingen har dämpats, enligt Sinfs rapport.
Idag presenterar Svensk Industriförening Sinf sin senaste Underleverantörsbarometer som visar att den tidigare positiva synen på konjunkturutvecklingen har dämpats.

- Trots en relativt bra konjunktur släpper det inte riktigt för underleverantörerna. Osäkerhet på exportmarknader och det kommande Riksdagsvalet kan vara orsaker till det avvaktande läget, säger Anders Ekdahl, VD Sinf, ett pressmeddelande.

Föregående kvartal trodde 67 procent av underleverantörerna på en fortsatt positiv konjunkturutveckling under hela 2014 - nu är motsvarande andel 59 procent. Andelen företag som angivit ökad lönsamhet har sjunkit från 46 procent till 35 procent det senaste kvartalet.

- Svag lönsamhet, bristande försäljningskapacitet och bristande tillgång på kompetent personal anges som tillväxthämmande faktorer. Dessutom är det oklara parlamentariska läget en orosfaktor, säger Anders Ekdahl.

Behöver arbetskraft
Bristen på kompetent personal är en återkommande fråga och de som vill jobba inom industrin har nu goda förutsättningar. Så många som 27 procent av underleverantörerna har anställningsplaner, vilket är den högsta siffran sedan andra kvartalet 2011.

Sinfs Underleverantörsbarometer görs kvartalsvis bland mindre och medelstora underleverantörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065