23948sdkhjf

Tingsrätten säger nej – Nevs överklagar

En rekonstruktion är nödvändig för bolagets överlevnad.
Tingsrätten har avslagit Nevs begäran om rekonstruktion och nu överklagar biltillverkaren till hovrätten, med stöd av leverantörerna.

- Vi ser det som en förutsättning för att kunna föra förhandlingarna i hamn och i mål. Vi behöver mer tid, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund, till TT, och syftar på de diskussioner som förs med två "globala fordonstillverkare".

Förhandlingarna omfattar försäljning av Phoenix, en plattform för nya bilmodeller som ingick i Saab Automobiles konkursbo. Avsikten är bilda ett dotterbolag för plattformen och sälja hälften till bolagen som Nevs nu förhandlar med.

Kronofogden kan stoppa förhandlingar
Nevs har cirka 400 miljoner kronor i skulder till leverantörer. Flera av dessa har anmält ärenden till Kronofogden, vilket kan innebära problem i de förhandlingar Nevs har med potentiella finansiärer.

- Det finns vissa åtgärder som Kronofogden eventuellt skulle kunna vidta, som kan handla om att utmäta tillgångar som är en del av förhandlingen och de tänkta avtalen, säger Mikael Östlund.
Skulle bolaget få igenom en rekonstruktion, fryser skulderna.

Nevs avsikt är att betala tillbaka alla skulder efter att avtal tecknats med partners.

Förlorar rätten till Saab
Efter att Nevs ansökt om rekonstruktion har försvarskoncernen Saab AB valt att dra tillbaka rätten för biltillverkaren att använda varumärket Saab.

– Sedan Nevs ansökt om rekonstruktion har vi varit tvungna att meddela dem att vi dragit tillbaka rättigheterna att använda Saab som produktmärke Saab för att sälja och tillverka bilar, säger Sebastian Carlsson, presschef på Saab AB till DI.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109