23948sdkhjf

EBV Plåt säkrar framtiden

Nu satsar företaget på ny maskinutrustning från Bystronic.
EBV Plåt AB i Emmaboda är ett legoföretag kända för att lösa komplexa plåtdetaljer. Nu har företaget investerat i ny maskinutrustning från Bystronic.

Som legotillverkande företag kan det vara svårt att välja maskinutrustning eftersom det är osäkert vilka uppdrag som ska utföras i framtiden. På EBV Plåt skapades en grupp om fyra erfarna medarbetare som under ett år utvärderade vilken maskin företaget skulle satsa på.

– Det gäller att vara förberedd på de mest krävande uppdrag. Vi snålade därför inte då det gällde framtidssäkring av vår kantpress, därför valde vi Bystronics Xpert 100 med finesser och extrautrustning som vi behöver. Vi vill kunna erbjuda allt som tänkas kan för våra kunder som ibland kan komma med mycket komplicerade och normalt sett ”besvärliga” plåtkonstruktioner. Men med ett 6-axligt anslag kan vi bocka komplicerade detaljer som efterfrågas. Nu känner vi oss trygga, säger företagets ägarpar Anders och Madeleine Petersson, i ett pressmeddelande.

Skiftande uppdrag
EBV Plåt tillverkar allt från en enkel laserskuren eller stansad plåtbit till handgjorda armaturer i mässing. Företaget har bland annat levererat plåtdetaljer till biltillverkaren Koenigsegg och höljen till kylapparater i Gothia Towers. Ibland får bolaget även in uppdrag från konstnärer som arbetar med skulpturer i plåt.

– Det finns inget vi ställts inför som vi inte klarat av!, säger Anders Petersson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111