23948sdkhjf

Junget etablerar sig i Sverige

Genom förvärv av Växjöbaserade Saomad etablerar sig nu Junget i Sverige.
Den danska leverantören av helhetslösningar för trä, aluminium, plast, Junget A/S, skruvar nu upp för verksamheten på den svenska marknaden. Som en del av en aggressiv tillväxtstrategi har bolaget förvärvat det svenska företaget Saomad Scandinavia AB i Växjö, som den 1 augusti 2014 bytte namn till Junget AB.

- Förvärvet av Saomad är en naturlig del i Jungets strategi för Skandinavien, säger VD Poul Thøgersen, i ett pressmeddelande, och betonar att kompetensen kommer att passa perfekt in i Jungets befintliga utbud av tjänster. Det även tänkt att det nya bolaget i Växjö ska vara basen för Junget på den svenska marknaden för försäljning och service av högteknologiska lösningar mot den svenska industrin.

Tidigare ägare blir delägare
En viktig del i förvärvet av Saomad var, enligt chefen för verktygsdivisionen Per K. Pedersen, att den tidigare ägaren och nuvarande delägare, Carl Andersson, har gått med på att fortsätta som chef för den nya verksamheten.

- Carl Anderssons erfarenhet och kunskap om kunderna och marknaden i övrigt är unik och han är därför en mycket viktig del i våra tillväxtplaner i Sverige, säger Per Pedersen. Han tillägger att Junget initial kommer att använda säljresurser från det danska bolaget, men på sikt kommer svenska säljare att anställas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093