23948sdkhjf

Volvo kan komma att nyanställa

Vändningen från förlust till vinst kan leda till bästa årsresultatet någonsin och dessutom cirka 500 nyanställningar.
Volvo PV har vänt förra årets förlust till ett positivt rörelseresultat på 1,2 miljarder kronor för första halvåret 2014. Nu hoppas Volvo PV:s VD Håkan Samuelsson på att bolaget ska nå sitt bästa årsresultat någonsin. Dessutom kan detta leda till ytterligare anställningar.

- Vi växer med tio procent och det finns inga signaler som säger att det ska avta. Ser vi en fortsatt tillväxt är vi snart framme vid den punkten då vi måste ha ett tredje skift i Torslanda, säger Håkan Samuelsson, till Göteborgs-Posten.

Förutsatt att den positiva trenden håller i sig för Volvo, är rekryteringarna aktuella inom ett år. Och ska ett tredje skift igång rör det sig om cirka 500 medarbetare, enligt Håkan Samuelsson.

Kina ligger bakom
Vändningen från -577 miljoner kronor första halvåret 2013 till ett positivt rörelseresultat på 1,2 miljoner samt en vinst efter skatt på 535 miljoner i år, har Volvo PV gjort i en tid då bolaget genomför ett tungt investeringsprogram. Dessutom har företaget inte presenterat några helt nya produkter. Enligt finanschef Hans Oscarsson beror de positiva siffrorna på att Kina kommit till som marknad, vilket gör Volvo PV strukturellt starkare än någonsin. Under första halvåret i år såldes 38 555 bilar i Kina, vilket kan jämföras med 28 703 förra året.

Vad som däremot tynger Volvo är den amerikanska marknaden där bolaget tappat 10 procent, ned till 29 331 bilar under första halvåret, bland annat på grund av ett förlorat leasingprogram.

- Problemen i USA kom inte över en natt, och de kommer att ta tid att lösa. Men målet är att komma tillbaka till 100 000 bilar om året, säger Håkan Samuelsson.

Målet ska nås genom en utbytt ledning och reklambyrå. Dessutom hoppas man mycket på den nya XC90 som börjar att säljas nästa år samt ett nytt samarbete för leasingprogram som påbörjats med en ny bank.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094