23948sdkhjf

Atlas Copco köper självstansande nitningsverksamhet

Förvärvet ger Atlas Copco möjlighet att expandera inom ett snabbväxande marknadssegment med spjutspetsteknologi.
Atlas Copco har slutit avtal om att förvärva alla verksamheter tillhörande Henrob med säte i USA och Storbritannien. Bolaget är pionjär och marknadsledande inom självstansande nitning, ett marknadssegment som expanderar fort i takt med att användandet av lättviktsmaterial inom fordonstillverkning och andra industrier ökar. Detta är en trend som drivs av allt strängare utsläppsnormer och fordonstillverkare arbetar hårt för att minska bränsleförbrukningen, där viktreducering genom användning av aluminium effektivt bidrar till att möta kraven.

- Henrob är ett strategiskt förvärv som kompletterar vårt produktsortiment för montering inom fordonsindustrin, säger Mats Rahmström, affärsområdeschef för Atlas Copco Industriteknik, i ett pressmeddelande. Det är ett logiskt komplement till vår verksamhet och vi kan nu erbjuda våra kunder tre olika monteringstekniker; åtdragning, limning och självstansande nitning.

Henrob kommer att ingå i Atlas Copcos division MVI Tools and Assembly Systems inom affärsområdet Industriteknik. Varumärket kommer att kvarstå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094