23948sdkhjf

SSAB på börsen i Helsingfors

Efter att sammanslagningen av SSAB och Rautaruukki slutförts i förra veckan är nu SSAB-aktien tillgänglig för handel på Nasdaq OMX Helsinki.
Den 29 juli blev finska Rautaruukki en del av SSAB och i samband med att samgåendet slutfördes ansökte SSAB om en sekundärnotering på Nasdaq OMX Helsinki. I fredags förra veckan kunde aktien för första gången handlas på Nasdaq OMX Helsinki i tillägg till den befintliga noteringen på Nasdaq OMX Stockholm.

Underlättar för nya aktieägare
Fusionen med Rautaruukki skedde genom ett utbyteserbjudande där aktieägarna i Rautaruukki erbjöds nyemitterade aktier i SSAB i utbyte mot sina befintliga aktier. När samgåendet nu är genomfört får SSAB drygt 32,000 nya aktieägare. Genom noteringen på Nasdaq OMX Helsinki underlättas handeln i SSAB-aktien för de nytillkomna aktieägarna.

– Efter samgåendet är Finland en av SSABs hemmamarknader och det är mycket glädjande att vi nu kan erbjuda våra nytillkomna aktieägare handel på Nasdaq OMX Helsinki. Vi hoppas att intresset för SSAB-aktien kommer att öka i det kombinerade bolaget och noteringen på börsen i Helsingfors är ett steg i denna strävan, säger Martin Lindquist VD och koncernchef för SSAB, i ett pressmeddelande.

Det nya bolaget
Genom det nya bolaget skapar SSAB och Ruukki ett nordiskt och USA-baserat stålföretag inom avancerade höghållfasta stål, seghärdat stål, standardiserad tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. Det nya bolaget har fem divisioner; SSAB Special Steels, SSAB Europe, SSAB Americas, Tibnor och Ruukki Construction.

SSAB och Rautaruukki har tillsammans ungefär 17300 medarbetare med en årlig stålproduktionskapacitet på 8,8 miljoner ton. Företagets huvudsakliga stålproduktionsanläggningar ligger i Oxelösund, Borlänge och Luleå, i Raahe och Hämeenlinna i Finland, samt i Montpelier och Mobile i USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156