23948sdkhjf

Sweco anlitas av Södra

Sweco projekterar expansion av Södras massafabrik i Värö.
Sweco får det kompletta byggprojekteringsuppdraget när skogskoncernen Södra miljardsatsar på sitt massabruk i halländska Värö. Investeringen resulterar i en kraftigt ökad produktionskapacitet av pappersmassa. Uppdragsvärdet för Sweco uppgår till 35 MSEK.

– Sweco har fått uppdraget tack vare sin gedigna kunskap och erfarenhet från just skogsindustrin och för att de har resurser att leverera samtliga byggkonsulttjänster som vi efterfrågar, säger Jonas Eriksson, platschef Södra Cell Värö i ett pressmeddelande.

Ett av världens största
Utbyggnaden av massabruket kommer att öka produktionskapaciteten från 425 000 ton till 700 000 ton massa per år. Bruket blir då ett av världens största för produktion av barrsulfatmassa, som används till bland annat toalettpapper, servetter och hushållspapper.

– Det här är en av skogsindustrins allra största investeringar just nu. För Sweco innebär uppdraget att vi bidrar till viktiga tillväxtmöjligheter för en massafabrik som länge varit en föregångare när det gäller miljöhänsyn och förnybar energi, säger Sören Hed, vd för Swecos byggkonstruktörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094