23948sdkhjf

Ragn-Sells satsar på rening av tungmetaller

Ragn-Sells är en av investerarna i kemiteknikföretaget Chromafora.
Ragn-Sells är en av huvudinvesterarna i kemiteknikföretaget Chromafora efter en nyligen genomförd nyemission. Ragn-Sells kommer också att vara återförsäljare av Chromaforas lösning för selektiv tungmetallrening inom industri och offentlig verksamhet.

- Med selektiv separering av tungmetaller ur vätskor blir det möjligt att avgifta kretslopp samtidigt som problem kan omvandlas till resurser. För att realisera den cirkulära ekonomin krävs helt nya innovativa lösningar inom flera områden; bland annat vattenrening, flygaskor och industrislammer. Vi tror att Chromaforas teknik är en viktig pusselbit eftersom den löser kärnproblematiken vid återvinning – kostnadseffektiv och specifik separation, kommenterar Anders Kihl, Utvecklingschef på Ragn-Sells AB i ett pressmeddelande.

- Vi är mycket glada över att ha Ragn-Sells som det ledande bolaget i Skandinavien av avfallshanteringstjänster som delägare. Vi tror att detta samarbete kommer att påskynda vår utveckling och möjliggöra en tidig lansering av selektiv tungmetallseparation i Sverige och globalt, säger Henrik Rundgren, vd för Chromafora.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109