23948sdkhjf

Saab levererar till FMW

Saab får order på undervattensvapensystem av FMV.
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har av Försvarets Materielverk (FMV) fått beställning på Projektering Ny Lätt Torped (NLT). Beställningen avser perioden 2014-2015 och uppgår till ett värde av MSEK 43. Beställningen är en del av den avsiktsförklaring som tecknades mellan Saab och FMV, den 9 juni 2014, avseende det svenska försvarets undervattensförmåga.

Uppdraget är det första steget för att ta fram en ny lätt torped och beställningen ska levereras under år 2015.

- Vi är mycket nöjda och stolta över att få fortsatt förtroendet att leverera torpedvapensystem till Försvarets Materielverk och den Svensk Marinen i och med påbörjandet av arbetet med att leverera ersättaren till Torped 45, säger Görgen Johansson, chef för affärsområde Dynamics, för Saab i ett pressmeddelande.

- Saab Dynamics har genom åren etablerat en unik kompetens att utveckla undervattenssystem för grunda vatten och den specifika miljö som gäller i Östersjön. Många av våra system är värdsledande inom sitt segment. Med beställning får vi möjligheten att behålla vår värdsledande position och fortsätta förse marknaden med konkurrenskraftiga produkter säger Agneta Kammeby, ansvarig för undervattensverksamheten, Saab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125