23948sdkhjf

Ekenäs Mekaniska och EssKå går samman

Ekenäs Mekaniska och EssKå går samman i gemensam koncern.
Ekenäs Mekaniska AB i Ekenässjön och EssKå Metallindustri AB i Landeryd har gått samman i en gemensam koncern genom att Ekenäs Mekaniskas moderbolag Per Vannesjö Industri AB förvärvat EssKå.

- Genom samarbete med Ekenäs Mekaniska får vi tillgång till en bredare kundbas, säger EssKås tidigare ägare Lennart Morin i ett pressmeddelande.

Bolagen omsatte 2013 tillsammans ca 300 MSEK med ca 160 medarbetare. Inriktningen för båda bolagen är att vara komponentleverantör till främst tunga lastbilar, men även andra kunder inom områden som värmeväxlare och aluminiumprofiler. Inom lastbilsområdet är Ekenäs Mekaniskas specialitet bockade rör och EssKås specialitet är djupdragna plåtdetaljer.

- Vi får gemensamt en mer balanserad kundmix, och vi kommer att kunna dra nytta av varandra i både säljarbete och erfarenhetsutbyte inom produktionen, kommenterar Patrick Strömberg, VD för Ekenäs Mekaniska.

- Bägge bolagen är välskötta och kompletterar varandra väl. Jag ser fram emot att samarbetet inom koncernen kommer att ytterligare stärka bägge bolagen, säger Per Vannesjö, VD för Per Vannesjö industri AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.38