23948sdkhjf

Saabs förvärv av Kockums klart

Saab förvärvar ThyssenKrupp Marine Systems AB.
Saab har nu ingått avtal med ThyssenKrupp Industrial Solutions AG om förvärv av ThyssenKrupp Marine Systems AB (TKMS AB, tidigare Kockums). Köpeskillingen uppgår till MSEK 340. Förvärvet är i linje med Saabs ambition att öka sin kapacitet inom det marina området och det stärker bolagets position som heltäckande leverantör av militära system.

Integreras i affärsområdet Security and Defence Solutions
Köpeskillingen uppgår till MSEK 340 och finansieras med egna medel. Transaktionens påverkan på Saabs resultat för 2014 bedöms som icke väsentlig. TKMS AB kommer att integreras i Saabs affärsområde Security and Defence Solutions.

- Vi ser fram emot att välkomna Kockums och dess personal in i Saab. Detta förvärv markerar starten på en ny tid i Kockums långa historia. Den kunskap personalen besitter i att utveckla och tillverka ubåtar är unik och stärker hela Saab, säger Saabs VD och Koncernchef Håkan Buskhe i ett pressmeddelande.

- Nu följer ett integrations- och utvecklingsarbete för att säkerställa att verksamheten uppnår sin fulla kapacitet. En viktig del är att nå synergier med Saabs befintliga marina verksamhet. Detta arbete måste få ha sin gång men samtidigt påbörjas leverans av utveckling, underhåll och produktion till den svenska marknaden, säger Gunilla Fransson, affärsområdeschef för Security and Defence Solutions.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078