23948sdkhjf

Produktionsstart för Volvos S60 och V60 Polestar

De första Volvo S60 och V60 Polestar har lämnat Volvo Torslanda-fabriken på väg till kunder runt om i världen.
Nu har produktionen av Volvos modeller S60 och V60 Polestar dragit igång i fabriken i Torslanda.

– Vi är oerhört glada att se de första kompletta produktionsbilarna från Polestar bli byggda i Volvo-fabriken. Det är ett tillfredsställande resultat av många timmars arbete från personerna hos Polestar och Volvo bakom detta, säger Henrik Fries, projektledare för S/V60 Polestar, i ett pressmeddelande.

Totalt kommer 750 bilar av S60 och V60 Polestar att produceras i år till kunder i England, Holland, Japan, Kanada, Schweiz, Sverige och USA.

– Det är en spännande process då det är många nya och unika Polestar-komponenter som måste fungera i Volvo-fabriken utan att störa produktionen av andra modeller. Det var ett mycket stolt ögonblick att se de första Polestar-blåa bilarna i produktionslinan tillsammans med XC70, S80 och de andra modellerna. Samarbetet med Volvo fungerar riktigt bra och vi ser fram emot en spännande framtid tillsammans, fortsätter Henrik Fries.

Volvo-fabriken i Torslanda firade 50 år nyligen med över 6.8 miljoner bilar producerade, där resan började med Amazon-modellen 1964 och har gått hela vägen till nya S60 och V60 Polestar i dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078