23948sdkhjf

Outokumpu omorganiserar

Fem nya affärsområden bildas.
Outokumpu omorganiserar och affärsområdet Specialty Stainless, där de svenska enheterna ingår, försvinner. Istället bildas fem nya affärsområden.

Avesta och Nyby kommer att ingå i affärsområdet Coil EMEA med Olli-Matti Saksi som chef. Degerfors kommer att tillhöra affärsområdet Quarto Plate med Kari Parvento som chef. Övriga nya affärsområden är Coil Americas, APAC och Long Products.

Stärkt finansiell position
Syftet med förändringarna är att öka Outokumpus kund- och marknadsorientering, öka förmågan att nå resultat samt öka tydligheten i organisationen.

– Under de senaste 18 månaderna har vi fokuserat mycket på att omstrukturera och förbättra vår finansiella ställning. Vi har gjort stora framsteg i våra kostnadsbesparingar, produktionsökningar och stärkt vår balansräkning. Nu lägger vi in nästa växel, säger Mika Seitovirta, koncernchef Outokumpu, till dt.se.

Sverigechef lämnar
Sverigechefen Jarmo Tonteri, idag ansvarig för enheterna EMEA och Specialty Stainless, kommer att fortsätta som rådgivare inom koncernen fram till sin pension, som är beräknad till de kommande 12 månaderna.

Den nya organisationen som startar 1 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078