23948sdkhjf

Nissan i Storbritannien ökar takten med hjälp av AP&T

Genom att automatisera produktionen ska Nissans fabrik i Sunderland öka produktionskapaciteten med ungefär 900 000 större karossdelar per år.
Nissans anläggning i Sunderland är en av de större bilfabrikerna i Europa, med en årsproduktion på runt en halv miljon bilar. Sedan fabriken byggdes i slutet av 1980-talet har tillverkningen ökat kraftigt.

För att hålla jämna steg med den växande efterfrågan beslutade fabriksledningen 2012 att öka kapaciteten i det egna pressverket för att göra en fortsatt tillväxt möjlig. Lösningen innebar en automatisering av de fem pressarna i tandemslinjen, samtidigt som de reducerades till fyra.

Tillsammans med en ämnesmatare och tio SpeedFeeders utgör de nu en fullt integrerad linje med hög kapacitet som används för tillverkning av plåtpaneler till dörrar, tak, golv och bagageluckor.

Pressningstakten har ökat med 45 procent jämfört med den tidigare manuella körningen, och fortfarande finns potential för förbättringar.

Viktigt samarbete inför framtiden
För AP&T har det framgångsrika samarbetet med Nissan gett många värdefulla erfarenheter.

– Genom ett ömsesidigt kunskapsutbyte har vi byggt upp en relation som öppnar nya möjligheter också för framtiden, säger Martin Sahlman, Product Manager Automation Systems på AP&T, i ett pressmeddelande.

Peter Karlsson, Managing Director på AP&T i Storbritannien och Danmark stämmer in.

– Nissan är ett starkt varumärke med en snabb teknikutveckling och det är stort att få vara med på deras resa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078