23948sdkhjf

Sandvik i strategiskt samarbete med Zhuzhou-koncernen

Bolagen har tecknat en avsiktsförklaring om bildandet av ett samriskbolag.
Sandvik och Zhuzhou-koncernen avser att bilda ett samriskbolag baserat på bolagets existerande tillverkningsenheter i Zhuzhou. Produkterna kommer att säljas och marknadsföras i och utanför Kina. Baserat på Sandvik Machining Solutions och Zhuzhou-koncernens starka positioner är ambitionen att generera lönsam tillväxt och ta marknadsandelar inom det snabbväxande mid-marketsegmentet.

- Ett samarbete med Zhuzhou-koncernen stärker vår position på en av våra största marknader, Kina, och ligger i linje med vår nuvarande strategi att bli en nyckelspelare inom mid-marketsegmentet, som under de senaste åren växt i storlek och betydelse, säger Jonas Gustavsson, affärsområdeschef för Sandvik Machining Solutions, i ett pressmeddelande.

- En expansion utanför premium-segment, inom industrin för hårdmetallverktyg, är betydelsefull för Sandviks tillväxtambitioner. Avsiktsförklaringen utgör ett mycket viktigt steg på den vägen, säger Olof Faxander, VD och koncernchef för Sandvik.

Om Zhuzhou
Zhuzhou-koncernen är den största inhemska tillverkaren i Kina av hårdmetall och hårdmetallverktyg. De erbjuder även smältning av volfram, molybden, tantal, niobium och kobolt. Zhuzhou-koncernen är baserad i Zhuzhou, Kina, och anställda som samarbetet innefattar uppgår till cirka 2 000.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078