23948sdkhjf

Trifilon satsar på stark global tillväxt

Företaget med det världsunika kompositmaterialet etablerar sig nu i Trolhättan.
Det svenska företaget Trifilon har utvecklat ett världsunikt kompositmaterial i kol- och naturfiber. Nu etablerar sig innovationsföretaget, som slagit sig ihop med produktionsbolaget Cliff Produktion och Modell, i Saabs tidigare utvecklingscentrum i Trollhättan, nu ägt av NEVS, och siktar på en stark global tillväxt.

– Vi har fått en rivstart här i Trollhättan. Vi har producerat Volkswagens nya rallycrossbil på rekordtid och driver ett utvecklingsprojekt för världsledande hjälmföretaget POC. Vi ser en stark global potential för vårt revolutionerande kompositmaterial och vår innovativa produktionsenhet i Trollhättan, säger Martin Lidstrand, VD för Trifilon, i ett pressmeddelande.

Starkt och miljövänligt
Idag tillverkar Triflon produkter åt världsledande kunder inom actionsport, motorsport och transport. Det nya kompositmaterialet, som är en kombination av naturfiber och kolfiber, är både betydligt lättare och i flera avseenden starkare jämfört med rena kolfiberlaminat. Materialet har även visat en dubblerad tolerans för vibrationer. Genom att materialet är 33 procent biobaserat har det en mindre miljöpåverkan än ren kolfiber.

Framtidstro
Trifilon spår en ljus framtidsutveckling på en global marknad med en prognos på 300 procent tillväxt per år. Omsättningen beräknas till 30 miljoner kronor 2017 på de nuvarande marknaderna, men bolaget vill även ta sig in på många nya marknader fram till 2016, vilket kan öka tillväxten ytterligare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078