23948sdkhjf

Swerea SWECAST utbildar framtidens gjuterianställda

Swerea genomför tillsammans med Arbetsförmedlingen en satsning på att utbilda kompetenta medarbetare till gjuteribranschen.
Många gjuterier är i stort behov av kompetent personal. Därför gör nu Swerea SWECAST, gjuteribranschens forsknings- och utbildningsinstitut, och Arbetsförmedlingen en gemensam satsning på att utbilda operatörer och tekniker för gjuteriindustrin.

– Det här är en unik möjlighet, både för deltagarna och för gjuteriföretagen, säger Conny Gustavsson, utbildningschef vid Swerea SWECAST i Jönköping, i ett pressmeddelande.

Satsningen innebär att Swerea SWECAST startar en helt ny utbildning till kvalificerad operatör/tekniker inom gjuteriområdet.

– Det gör att vi under de närmsta åren kan erbjuda upp till ett hundratal personer en gedigen yrkesutbildning samtidigt som gjuterierna får ett värdefullt tillskott av ny kompetens, säger Conny Gustavsson.

Möter behov
Chanserna till anställning efter utbildningen är mycket goda, och från gjuteribranschens sida finns ett stort intresse.

– Jag tycker att det är en jättebra satsning. För vår del passar det utmärkt då vi behöver rekrytera mer personal, säger Lars Alfredsson, VD för Bruzaholms Bruk.

Tillgång till arbetsmarknaden
Utbildningen riktar sig till personer som antingen är arbetslösa eller riskerar att bli det. Längden anpassas efter individen, men som längst pågår studierna under 30 veckor. Utbildningen startar den 1 september i år och tar emot maximalt tolv deltagare.

– Med den här utbildningen i bagaget öppnas dörren till en stor arbetsmarknad. På Swerea SWECAST har vi genom åren utbildat omkring tusen operatörer, varav en överväldigande majoritet i dag har en trygg anställning inom branschen, säger Conny Gustavsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064