23948sdkhjf

Partnertech varslar

25 medarbetare berörs.
Partnertech i Karlskoga varslar 20 kollektivanställda och fem tjänstemän om uppsägning. Orsaken är en vikande orderingång för företaget som har kunder inom försvarsindustrin.

– Det är oroväckande och vi är alla bekymrade över utvecklingen. Men det är som det är och det är inte så mycket att göra åt. Det är dåligt med jobb och ekonomin vacklar, säger IF Metalls klubbordförande Torbjörn Bergqvist, till arbeteekonomi.se

Partnertechs största kund, Saab Dynamics, har också drabbats av en minskad orderingång, vilket ger effekter på Karlskogaföretagets ekonomiska situation. Samtidigt har Partnertech inlett nya samarbeten, bland annat inom den norska offshoreindustrin.

– Men de ordarna är inte så stora och det tar tid att bygga upp. De blir ju större och större men det tar tid som sagt, förklarar Torbjörn Bergqvist.

Förhandlingarna förväntas vara klarar innan semesterperioden. Partnertech har i dag 138 anställda, varav 108 är kollektivanställda och 30 är tjänstemän. Under 2013 varslades 92 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079