23948sdkhjf

VBG Group förvärvar tysk tillverkare av maskinelement

VBG Groups division Ringfeder Power Transmission har tecknat avtal om förvärv av det tyska bolaget Tschan, efter att den rekonstruktion som bolaget nu genomgår är slutförd.
VBG Group har sedan två år tillbaka intensifierat arbetet med att växa genom förvärv. Sökandet efter tilläggsförvärv som stärker koncernens tre divisioner är högt prioriterat. Nu har VBG Groups näst största division, Ringfeder Power Transmission, tecknat avtal om att förvärva Tschan som är en väletablerad tysk tillverkare av maskinelement.

- Tschan är ett bolag som vi tidigt identifierade i vårt förvärvsarbete. Varumärket är starkt och bolaget har ett erkänt högt tekniskt kunnande inom sitt produktsegment. Tschans produkter kompletterar också vår divisions produkterbjudande mycket väl. Dessutom har vi de väletablerade internationella försäljningskanaler som Tschan är i behov av, berättar Anders Birgersson som är VD och koncernchef på VBG Group, i ett pressmeddelande.

För tillfället genomgår Tschan en rekonstruktion. Avtalet som tecknats ger VBG Groups division Ringfeder Power Transmission rätten att ta över samtliga aktier i bolaget efter att rekonstruktionen är slutförd, vilket beräknas ske i början av juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078