23948sdkhjf

Ramböll förvärvar delar av Pöyry

Delar av finska Pöyrys byggkonstruktion och projektledning köps nu upp av Ramböll.
Ramböll förvärvar 435 specialister inom byggkonstruktion och projektledning från finska Pöyry. Det gör Ramböll till den största finska konsultverksamheten inom samhällsbyggnad med 1 900 anställda.

– Vår ambition är att bli ledande på våra hemmamarknader i Danmark, Norge, Sverige och Finland. Förvärvet av Pöyry är oerhört viktigt och gör oss till det största konsultföretaget inom samhällsbyggnad i Finland. Vi är sedan tidigare ledande inom transport och miljö, och nu har vi den positionen även inom byggområdet, säger Jens-Peter Saul, CEO för Ramböll-koncernen, i ett pressmeddelande.

Stärkt portfölj
Med förvärvet stärks Rambölls kompetens inom installation och el, brandsäkerhet, fastigheter, projekt- och byggledning för såväl regional planering som stadsplanering. Därmed förstärks även positionen inom hållbara och levande stadsmiljöer.

– Vi kan nu erbjuda våra kunder än mer diversifierade tjänster samtidigt som vi utvecklar den geografiska närvaron i Finland. För våra 435 nya kollegor innebär det att de nu är anställda i ett företag där deras kompetenser ingår i kärnstrategin. Vårt omfattande internationella nätverk ger dem möjlighet att delta i internationella projekt och att dra nytta av expertnätverket i projekt i Finland, säger Jens-Peter Saul.

Kontraktet träder i kraft i juni efter godkännande av det finska konkurrens- och konsumentverket. Pöyry CM byter då namn till Ramboll CM Oy.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078