23948sdkhjf

Helge Nyberg ökar produktiviteten hos Rexel Sverige

Tack vare Helge Nybergs lösningar optimeras bland annat plockning och körsträcka på Rexel Sveriges lager.
Rexel Sverige AB i Årsta utanför Stockholm har vänt sig till Helge Nyberg AB för att öka produktiviteten inom lagerverksamheten. En av anledningarna till att Helge Nyberg valdes som leverantör var ett lyckat logistikprojekt hos Storel i Göteborg som tillhör samma koncern som Rexel.

Projektet innebär att sex olika lager ska bli ett i Rexels lokaler på 17 000 kvadratmeter, vilket i sin tur innebär att nya artiklar kontinuerligt måste hanteras och läggas in i systemet. Under en tid har högfrekventa artiklar för plock ska flyttas från höga lagerplatser ner till lägre. Att hantera dessa artiklar med truckar med förarlyft var för tidskrävande och istället plockas de nu med truckar och hyllvagnar från Helge Nyberg AB.

- Personalen gillar truckarna från Helge Nyberg. De tycker de är snabba och lättkörda, säger Gabriel Chamouni, ansvarig för Lagerservice, i ett pressmeddelande.

Ökad effektivitet
Flytten av artiklar har redan genererat effektivitetshöjning och alltfler orderrader plockas per arbetspass. Ytterligare minst 15 procent av artiklarna i lagret ska plockas med Helge Nybergs truckar innan man nått samma förhållanden som i Göteborg.

Optimal körsträcka
Genom att datasystemet Molp väljer vilka samt antalet kartonger artiklarna ska plockas i blir körsträckan för plockningen automatiskt optimal. När plocket är klart hittar systemet andra order från samma kund och alla artiklar packas tillsammans.

- Helge Nyberg har snabbt och smidigt lyckats hjälpa oss att öka produktiviteten och effektiviteten, Det är vi väldigt nöjda med. Eftersom vi ser hur bra det gått i Göteborg, är vi övertygade om att det kommer att bli jättebra här i Stockholm också , avslutar Gabriel Chamouni.

Truckarna till RExel är sålda via Helge Nybergs globala samarbetspartner Toyota Material Handling, under varumärket BT-Movit TSE100W-609.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.068