23948sdkhjf

Volvo inviger ny fabrik

Karossfabriken är en del av biljättens mångmiljardinvesteringar i framtidens utveckling och produktion.
I samband med att Volvo Car Torslanda firar 50 års produktion, invigs en ny karossfabrik. Den nya karossfabriken är en del av investeringarna kring SPA, Scalable Product Architecture, som utgör grunden för en skalbar och flexibel utveckling och produktion av framtida modeller.

Tillvaratar kompetens
Volvo Cars investeringar i SPA mellan åren 2011 och 2015 uppgår till över 70 miljarder svenska kronor. Hälften av investeringarna görs i Sverige och en tredjedel av de svenska investeringarna satsas på expansion och uppgraderingar av de svenska produktionsanläggningarna.

– Vi pratar om ett gigantiskt projekt som i investeringar är att jämföra med en Öresundsbro. Det fina i att Volvo Car Torslanda också får förtroendet att bygga den nya XC90 är att kunskapen som finns hos våra medarbetare kommer utvecklingen av framtida produkter till godo, säger Lars Wrebo, Senior Vice President Purchasing & Manufacturing,

Tekniskt oberoende
SPA är en flexibel och skalbar bilarkitektur som kommer att täcka in merparten av framtida modeller från Volvo Car Group. Den möjliggör ett modellerbjudande bestående av bilar byggda av gemensamma moduler samt skalbara system och komponenter, tillverkade i ett flexibelt produktionssystem. SPA gör dessutom Volvo Car Group tekniskt oberoende som tillverkare och kapar banden till förgående ägare, en styrka som kan uttryckas i att plattformen inom några år utgör grunden till omkring två tredjedelar av företagets totala försäljningsvolymer. Målet är att ungefär 40 procent av alla detaljer skall vara gemensamma för Volvos framtida modeller, oavsett storlek.

– Invigningen av TA3 och vår satsning på SPA visar den beslutsamhet som företaget har att rusta vår produktion i Torslanda och i förlängningen hela Volvo Cars för framtiden, säger Lars Wrebo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094