23948sdkhjf

Hexatronic satsar på kopparkabelverksamheten i Hudiksvall

Nu förvärvar de Ericssons kvarvarande maskiner och lager.
Hexatronic avser att driva vidare kopparkabelverksamheten i kabelfabriken i Hudiksvall i egen regi och har tecknat avtal med Ericsson om att förvärva kvarvarande kopparkabelmaskiner och lager.

Lönsam drift
Verksamheten har, i enlighet med parternas ursprungliga förvärvsavtal, fortsatt att producera kopparkabelprodukter för Ericssons räkning under en övergångsperiod med avsikt att avsluta produktionen under 2014. Istället har nu Hexatronic beslutat att driva vidare kopparkabelproduktionen och 15 personer erbjuds fortsatt anställning i Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB.

- Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare 15 personer långsiktig anställning inom HCI. Vi har, under den tid som vi hanterat kopparkabel-verksamheten, sett att en viss produktmix kan drivas lönsamt och långsiktigt. Vi kommer också att öka vår teknikbredd upp i Hudiksvall. Vi har lyckats hitta en lösning med Ericsson där vi förvärvade denna del på ett för bägge parter förmånligt sätt, säger Gert Nordin, koncernchef i Hexatronic, i ett pressmeddelande.

Hexatronic kommer att driva kopparkabelverksamheten som ett fristående affärsområde inom Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB, HCI.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078