23948sdkhjf

Scania levererar 200 renhållningsfordon till Italien

Scania har vunnit en upphandling i Milano som innebär leverans av upp till 200 sopbilar.
Kontraktet innebär leverans av lastbilar till Amsa, en stor italiensk avfallshanteringskoncern som är verksam i centrala Milano och kringliggande förorter. Scania och påbyggaren Farid Industrie har arbetat tillsammans med anbudsansökan för att erbjuda ett ramavtal för baklastade sopbilar. Avtalet omfattar upp till 100 dieseldrivna lastbilar och 100 lastbilar som drivs av komprimerad naturgas. Fordonen levereras under en period på 24 månader från dess att kontraktet undertecknats.

− Ordern är extremt viktig eftersom den innebär en fortsatt utveckling av relationen med både Amsa och Farid Industrie. Vi kommer att leverera en produkt med hög kvalitet och som är specialtillverkad för ändamålet. Scanias Euro 6-motorer med diesel- eller gasdrift är det perfekta valet för operatörer med höga krav på miljömässig hållbarhet, säger Franco Fenoglio, VD på Italscania.

I affären ingår också service via Scanias servicenätverk.

Ökad marknadsandel
Det täta samarbetet med Farid Industrie har resulterat i att Scania i Italien under de senaste 18 månaderna märkbart har ökat sin marknadsandel i segmentet för specialfordon och fordon för offentlig verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126