23948sdkhjf

Sista färden för Volvos tåg

Nu stängs kombitåget Viking Rail mellan Hannover och Göteborg för gott.
2008 påbörjades transporterna med Volvo Logistics tåg Viking Rail. Då fraktades stora volymer från bland annat Tyskland med lastbil till Hannover där de lastades på tåget för vidare transport till Volvo i Göteborg.

Tåget kördes av tyska DB Schenker och transporterade ofta 20-30 lastvagnstrailrar samt ett flertal containrar med komponenter till Volvos personbilar och lastvagnar. 2009 tilldelades Volvo Logistics Stora logistik- och transportpriset i kategorin "Innovation of the Year, Rail Freight" för transportupplägget, men nu har alltså tåget lagts ner.

- Volvo Logistics existerar inte längre, säger Erik Andersson på Volvo Group, till Göteborgs-Posten. Därmed finns ingen samordning av transporterna till Volvo Cars och Volvo Group. Dessutom kördes en del gods på tåget för andra företag som hittat andra transportlösningar på senare år. Våra volymer blev för små för ett helt tåg.

Det mesta av godset som tidigare fraktades på Viking Rail, transporteras numer via båt och lastbil samt till viss del på järnväg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063