23948sdkhjf

Hexagon förvärvar Mintec

Genom köpet skapar Hexagon en heltäckande lösning som innebär en unik marknadposition för bolaget.
Hexagon har ingått avtal om att förvärva Mintec Inc., en leverantör av mjukvarulösningar för modellering, optimering och planering inom gruvindustrin.

Hexagon har framförallt varit aktivt med produkter för den dagliga driften av en gruva, men genom att integrera Mintecs mjukvara för modellering och planering kommer Hexagon kunna stänga det informationsgap som funnits mellan gruvmodelleringen och gruvdriften. Denna kombination av teknologier kommer även att ge ett omfattande informationsunderlag som stödjer planeringen av en gruvas livscykel.

- Förvärvet av en leverantör av mjukvara för modellering och planering stärker vår strategi för gruvindustrin genom att skapa en heltäckande lösning för behoven under en gruvas livscykel, säger Ola Rollén, VD och koncernchef för Hexagon, i ett pressmeddelande. Genom kombinationen av beprövade teknologier från Leica Geosystems, Devex, SAFEmine och nu även Mintec, samt Intergraphs geospatiala produkterbjudande och lösningar för insatshantering, har vi nu produkter och teknologier som ger oss ett försprång gentemot konkurrenterna, och som även ger Hexagon en unik position i marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078