23948sdkhjf

Atlas Copco stänger anläggningar

185 medarbetare berörs när Atlas Copco planerar att flytta verksamhet från Grängesberg och Märsta till Örebro.
Atlas Copco planerar nu att stänga anläggningarna Atlas Copco Craelius AB i Märsta och Atlas Copco GIA AB i Grängesberg och flytta verksamheten till Örebro. Bakom planerna ligger sysselsättningsproblem inom Atlas Copco, vilket beror på att det sedan några år tillbaka råder tuffa tider inom gruvnäringen. De totalt 185 medarbetare som berörs erbjuds att flytta med företaget.

- Vi har en utmärkt produktportfölj och betydande expertis som vi nu planerar att addera till vårt kompetenscenter i Örebro för att öka effektiviteten och få ut synergier, säger Johan Halling, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik, i ett pressmeddelande, enligt NA.se. Denna förändring hjälper oss att anpassa organisationen till den rådande marknadssituationen inom gruvindustrin med låg efterfrågan, och kommer säkerställa att vi fortsätter vara starka och flexibla i framtiden.

Då anläggningen i Örebro är huvudort för Atlas Copcos gruvsegment och dessutom har tomma ytor samtidigt som produktionen i Märsta och Grängesberg går på halvfart, fanns naturliga skäl att fatta beslut om flytten till Örebro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094