23948sdkhjf

Alfa Laval köper Frank Mohn AS

Nyförvärvet stärker Alfa Lavals erbjudande inom flödeshantering.
Alfa Laval har tecknat ett avtal om att förvärva Frank Mohn AS, en ledande leverantör av dränkta pumpsystem till den marina industrin och offshoremarknaden. Förvärvet stärker Alfa Lavals produktportfölj inom flödeshantering, genom att addera en unik teknologi för pumpsystem, samt befäster Alfa Lavals position som en ledande leverantör till marin och offshore.

- Frank Mohn är ett utomordentligt företag som vi har följt under flera år. Bolaget har mycket skickliga medarbetare, högkvalitativa produkter och en marknadsledande position inom segment som erbjuder attraktiva, långsiktiga tillväxtmöjligheter, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval, i ett pressmeddelande. Kombinationen Frank Mohn och Alfa Laval skapar ett attraktivt erbjudande av produkter, system och tjänster och det stärker vår position som ledande leverantör av kritiska system till fartyg och produktionsenheter för olja och gas, offshore - med en ojämförlig servicekapacitet.

Köpeskillingen uppgår till NOK 13 miljarder.

Frank Mohn
Frank Mohn har huvudkontor i Bergen, Norge och cirka 1 200 anställda. Under 2013 hade Frank Mohn en orderingång om cirka NOK 6,1 miljarder och intäkter om cirka NOK 3,4 miljarder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062